Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Αγία Τριάδα
Το μικρό χωριό Αγία Τριάδα βρίσκεται 10 χιλιόμετρα Ανατολικά από το Ρέθυμνο, είναι ένα μεσόγειο χωριό με λίγους μόνιμους κατοίκους, σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την παραλία του τουριστικού θέρετρου Πλατανές.

Άδελε
Το παραδοσιακό και ιστορικό χωριό Άδελε βρίσκεται 9 χιλιόμετρα Ανατολικά από το Ρέθυμνο και είναι κτισμένο στον κάμπο ανάμεσα στις ελιές και άλλα οπωροφόρα δέντρα. Το χωριό έχει 435 μόνιμους κατοίκους.

Πρασές
Οι Πρασές βρίσκονται 12 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από το Ρέθυμνο και είναι ένα μικρό μεσόγειο χωριό με 115 μόνιμους κατοίκους. Στη γύρω περιοχή του χωριού υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε.

Πλατανές
Ο Πλατανές βρίσκεται 4 χιλιόμετρα Ανατολικά από το Ρέθυμνο. Είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός με ωραία αμμουδερή παραλία.

Μισίρια
Τα Μισίρια, ένα τουριστικό θέρετρο, είναι στη πραγματικότητα προάστιο του Ρεθύμνου, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης, μόλις 3 χιλιόμετρα προς τα Ανατολικά και πάνω στην μεγάλη αμμουδερή παραλία του Ρεθύμνου.

Πλατανιάς
Ο Πλατανιάς, ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, είναι στη πραγματικότητα ένα προάστιο του Ρεθύμνου, σε απόσταση λίγων λεπτών από το κέντρο της πόλης και πάνω στην μεγάλη αμμουδερή παραλία του Ρεθύμνου.

Αργυρούπολη
Η Αργυρούπολη βρίσκεται 21 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από το Ρέθυμνο, σε υψόμετρο πάνω από 700 και είναι γραφικό ορεινό χωριό με 400 περίπου μόνιμους κατοίκους. Χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής του χωριού είναι τα πολλά εντοιχισμένα στα σπίτια αρχαία αρχιτεκτονικά μέλη. Το χωριό έχει συνδεθεί με την επανάσταση του 1878, γιατί εδώ κηρύχτηκε η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Αρκάδι
Η Ιερά Μονή Αρκαδίου, ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της νεώτερης Κρήτης, βρίσκεται 23 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από το Ρέθυμνο στις βορειοδυτικές πλαγιές του Ψηλορείτη και σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων.

Πάνορμος
Ο Πάνορμος βρίσκεται 22 χιλιόμετρα Ανατολικά από το Ρέθυμνο και είναι ένα παραθαλάσσιο γραφικό χωριό χτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Πάνορμος και έχει σχεδόν 900 μόνιμους κατοίκους.

Ανώγεια
Τα Ανώγεια βρίσκονται 55 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από το Ρέθυμνο, σε υψόμετρο πάνω από 700 μέτρα στον Ψηλορείτη (Ίδη) και είναι κωμόπολη με 2.454 μόνιμους κατοίκους.

Μπαλί
Το Μπαλί βρίσκεται 32 χιλιόμετρα Ανατολικά από το Ρέθυμνο, ένα χιλιόμετρο από την Εθνική Οδό Ρεθύμνου-Ηρακλείου. Είναι ένα τουριστικό θέρετρο χτισμένο σε ένα πανέμορφο κόλπο, με πολλές μικρές παραλίες σε ένα εντυπωσιακό περιβάλλον. Το Μπαλί έχει 350 περίπου μόνιμους κατοίκους.

Πλακιάς
Ο Πλακιάς βρίσκεται 39 χιλιόμετρα Νότια από το Ρέθυμνο, στη Νότια ακτή της Κρήτης στο Λιβυκό Πέλαγος και είναι ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο με πλούσιες υποδομές. Έχει λιγότερους από 180 μόνιμους κατοίκους.

Μυρθιός
Ο Μυρθιός βρίσκεται 36 χιλιόμετρα Νότια από το Ρέθυμνο και τρία χιλιόμετρα πριν τον Πλακιά και είναι ένα γραφικό μεσόγειο χωριουδάκι με λιγοστούς μόνιμους κατοίκους, κτισμένο στις πλαγιές του Κουρούπα. Βρίσκεται αρκετά κοντά στην παραλία και έχει υπέροχη θέα στο κόλπο του Πλακιά και στο Λιβυκό Πέλαγος.

Αγία Γαλήνη
Η Αγία Γαλήνη βρίσκεται 55 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από το Ρέθυμνο, στη Νότια ακτή της Κρήτης στο Λιβυκό πέλαγος, στο βάθος ενός μικρού, γραφικού και προστατευμένου από τους ανέμους όρμου . Είναι ένα μεγάλο τουριστικό θέρετρο με πλούσιες τουριστικές υποδομές που δέχεται πολλούς επισκέπτες και έχει 1.260 μόνιμους κατοίκους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου