Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΡΑΔΙΚΙΑ Ή ΑΝΤΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΝΕΛΙ

Υλικά:
  • 1 κουνέλι όχι πολύ μεγάλο
  • 1 κιλό ραδίκια γλυκά ή αντίδια
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Παρασκευή:
1. Πλένετε και τεμαχίζετε το κουνέλι. Σε μια βαθιά κατσαρόλα το τσιγαρίζετε με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, έως ότου αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν ελαφρά.
2. Ρίχνετε μιάμιση φλιτζάνια τσαγιού νερό, το αλάτι, σκεπάζετε και ψήνετε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Προσθέτετε τα ραδίκια, τα οποία αν είναι μεγάλα τα κόβετε στα δύο, δύο φλιτζάνες νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25 λεπτά περίπου στους 150 βαθμούς.
3. Χτυπάτε πολύ καλά με το ειδικό σύρμα τα αυγά και προσθέτετε και προσθέτετε αργά και σταδιακά, ώστε να μην "κόψει", το χυμό του λεμονιού και σάλτσα από το φαγητό. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να "ξεκουραστεί" για 6 λεπτά, πριν του προσθέσετε το αυγολέμονο. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.                                                                                                                                                                  Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΡΑΔΙΚΙΑ Ή ΑΝΤΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΝΕΛΙ