Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

Υλικά:

  • 20 λουλουδάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεγάλα μανιτάρια Portobello
  • 2 ώριμες μικρές ντομάτες
  • λίγο δυόσμο φρέσκο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
  • 2 χούφτες γεμάτες ρύζι καρολίνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τον χυμό από 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο

Παρασκευή:
1.Ανοίγουμε προσεκτικά τα λουλούδια και αφαιρούμε τον μίσχο από το κέντρο τους. Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπιτό.
2.Βάζουμε στο moulti όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και με αυτό γεμίζουμε τους ανθούς ως την μέση. Τυλίγουμε τις άκρες προς το κέντρο και τοποθετούμε κυκλικά σε μια κατσαρόλα.
3.Ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ακόμα ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι. 4.Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
5.Προς το τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν κάποιος θέλει μπορεί να αυγοκόψει το συγκεκριμένο φαγάκι. Εμένα προσωπικά μου αρέσει περισσότερο έτσι, χωρίς αυγολέμονο. Καλή επιτυχία!
Αποτέλεσμα εικόνας για Κολοκυθοανθοί γεμιστοί