Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΦΑΡΑΓΓΙΑ

Φαράγγι ΖάκρουΦαράγγι Ζάκρου

Το διασημότερο και περισσότερο επισκέψιμο φαράγγι της ανατολικής Κρήτης. Μια υπέροχη διαδρομή που ξεκινάει νοτιοανατολικά από το χωριό Άνω Ζάκρος διασχίζει το φαράγγι και καταλήγει δίπλα από το μινωικό ανάκτορο στον κόλπο της Κάτω Ζάκρου. Είναι βατό όλο το χρόνο σχεδόν, έχει συνολικό μήκος 2,5 χιλιόμετρα και η υψομετρική διαφορά εισόδου - εξόδου είναι περίπου 100 μέτρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Φαράγγι στο Μέσα Απίδι


Απιδιανό Φαράγγι

Μικρό φαράγγι βατό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις τεχνικής και εξοπλισμού. Ξεκινάει από μεγάλο πλάτωμα νότια του οικισμού Μέσα Απίδι και συναντάει 2,5 χιλιόμετρα νοτιότερα την βόρεια είσοδο του φαραγγιού του Γούδουρα που αποτελεί την συνέχεια του. Η υψομετρική διαφορά εισόδου εξόδου είναι περίπου 400 μέτρα.


Φαράγγι στις ΧοχλακιέςΦαράγγι στις Χοχλακιές
Μικρό και εύκολα βατό σε όλες τις συνθήκες και περιόδους φαράγγι, ξεκινάει από το χωριό Χοχλακιές και καταλήγει στον υπέροχο όρμο ΚαρούμεςΣυνολικά το μήκος του είναι 1,5 χιλιόμετρα και η υψομετρική διαφορά εισόδου - εξόδου είναι 50 περίπου μέτρα.








Φαράγγι Φανερωμένης

Το Φαράγγι Φανερωμένης είναι ένα σχετικά βατό φαράγγι το οποίο ξεκινά ανατολικά της περιοχής Σφακίδια και καταλήγει στον όρμο της Φανερωμένης δίπλα στο ομώνυμο μοναστήρι. Δεν έχει επικίνδυνα περάσματα αλλά δεν είναι πάντα ευδιάκριτη η διαδρομή.








Φαράγγι Ξερόκαμπου

Το Φαράγγι του Ξερόκαμπου το συναντάμε καθοδόν από τη Ζάκρο προς τον Ξερόκαμπο. Δεν υπάρχει χαραγμένη διαδρομή και η διάσχιση του απαιτεί σχετική προσοχή. Η υψομετρική διαφορά είναι περίπου 100 μέτρα. Μετά την περιοχή Αγριλιά, στο σημείο που ενώνονται τα πολλά παρακλάδια του δημιουργείται ένα εντυπωσιακό τοπίο. Από αυτό το σημείο έως και την έξοδό του στη θάλασσα η απόσταση είναι περίπου 1,5 χιλιόμετρο.




Φαράγγι Χαμαίτουλου
Φαράγγι Χαμαίτουλου
Εντυπωσιακά όμορφο, μικρό φαράγγι ,το οποίο ξεκινάει από την περιοχή του χωριού Χαμαίτουλο και καταλήγει στην υπέροχη παραλία νότια του Ξερόκαμπου. Η διάσχισή του είναι σχετικά εύκολη, χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις. Το μήκος του είναι περίπου 3 χιλιόμετρα και η υψομετρική διαφορά εισόδου - εξόδου είναι σχεδόν 400 μέτρα.




Φαράγγι Γούδουρα
Το τρίτο μικρό, δύσβατο φαράγγι της περιοχής του Γούδουρα ξεκινάει από τον εγκαταλελειμμένο οικισμό Σαμακίδι και καταλήγει βόρεια του Γούδουρα. Ουσιαστικά είναι η συνέχεια του μικρού φαραγγιού που ξεκινάει από το χωριό Μέσα Απίδι της Ζήρου. Η διάσχιση του απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και τεχνική κατάρτιση. Το συνολικό του μήκος είναι 1 χιλιόμετρο και η υψομετρική διαφορά εισόδου -εξόδου είναι 120 μέτρα.









Φαράγγι Α. Αντωνίου
Μικρό αλλά με εντυπωσιακές σπηλαιώσεις φαράγγι, που πήρε το όνομά του από το ομώνυμο εκκλησάκι στη βόρεια είσοδό του. Καταλήγει στην περιοχή του Γούδουρα. Οι δυσκολίες στη διάσχισή του απαιτούν ειδικό εξοπλισμόΤο συνολικό του μήκος είναι 1,3 χιλιόμετρα και η υψομετρική διαφορά εισόδου- εξόδου 120 μέτρα περίπου.




Φαράγγι Ρίχτη
Φαράγγι Ρίχτη

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα μικρά φαράγγια της ανατολικής Κρήτης με χαραγμένη και σηματοδοτημένη διαδρομή. Ακολουθεί την κοίτη του μικρού ποταμού, που διαθέτει ροή νερού όλο το χρόνο δημιουργώντας και έναν υπέροχο καταρράκτη.







Φαράγγι Σαρακήνας

Αποτέλεσμα εικόνας για Φαράγγι σαρακίνας
Πρόκειται για ένα μικρό, πανέμορφο όμως φαράγγι το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό Μύθοι, 22 χιλιόμετρα δυτικά της Ιεράπετρας, στις νοτιοανατολικές υπόρειες του όρους Δίκτυς.Πρόκειται για ένα μικρό, πανέμορφο όμως φαράγγι το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό Μύθοι, 22 χιλιόμετρα δυτικά της Ιεράπετρας, στις νοτιοανατολικές υπόρειες του όρους Δίκτυς.

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου