Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Γιορτή Κρητικής Διατροφής (1/07-7/07)

Γαστρονοµικές εµπειρίες στο Ρέθυµνο! Βάλτε στο πρόγραµµα σας την ηµεροµηνία για την φετινή Γιορτή Κρητική ∆ιατροφής 1 έως 7 Ιουλίου 2015 
Από 1 έως 7 Ιουλίου θα πραγµατοποιηθεί στο Ρέθυµνο, στο δηµοτικό κήπο, η 4η Γιορτή Κρητικής ∆ιατροφής υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του ∆ήµου Ρεθύµνου και του Εµπορικού Επιµελητηρίου.
 Η Γιορτή Κρητικής ∆ιατροφής είναι µια µοναδική γαστρονοµική εµπειρία όπου ο επισκέπτης συµµετέχει ενεργά και έρχεται σε επαφή µε τη κρητική κουλτούρα µέσα από µια εβδοµάδα γεµάτη πολιτιστικές δραστηριότητες, γευσιγνωσίας και δοκιµές σε κρασί και τυρί από ντόπιους παραγωγούς. Σε µια γιορτή όπου αγρότες και κτηνοτρόφοι εκθέτουν τα πιστοποιηµένα τους προϊόντα. Προγραµµατίστε την επίσκεψή σας στο Ρέθυµνο και ανακαλύψετε τον γοητευτικό κρητικό τρόπο ζωής, την παγκοσµίως γνωστή Κρητική κουζίνα τη βασισµένη αποκλειστικά στα τοπικά προϊόντα, ζήστε µια αξέχαστη γαστρονοµική εµπειρία και µια βιωµατική µύηση στην τοπική κουλτούρα. Γίνετε µέτοχος στις γαστρονοµικές παραδόσεις του Ρεθύµνου, και συνταξιδιώτης στις πολυάριθµες πολιτιστικές διαδροµές που προτείνουµε καθ όλη τη διάρκεια της Γιορτής , µε γευσιγνωσία κρασιού, επιδείξεις µαγειρικής, σεµινάρια βασισµένα στην γαστρονοµία, ζωντανές διαδραστικές εκδηλώσεις που λαµβάνουν χώρα στο ∆ηµοτικό Κήπο, στην καρδιά της πόλης µας. Επωφεληθείτε από τα πακέτα διακοπών της Γιορτής Κρητικής ∆ιατροφής που προσφέρονται από το Σύλλογο Τουριστικών πρακτόρων www.ratta.gr.
 Κάθε µέρα πραγµατοποιούνται µαγειρικές επιδείξεις βασισµένες σε παραδοσιακές εποχιακές συνταγές γευσιγνωσίας συνοδευόµενες µε κρασί και τυρί και οργανώνονται από το Λέσχη Αρχιµαγείρων Κρήτης www.chefsofcrete.gr/.
 Επιτρέψτε στις απολαυστικές γεύσεις και τις ζεστές ανθρώπινες συντροφιές να σας παρασύρουν στα τοπικά εστιατόρια και απολαύστε τις προσφορές του "εβδοµαδιαίο µενού" που σερβίρονται από Σύλλογο Εστίασης Ρεθύµνου και από το Σύλλογο Ξενοδόχων Ν. Ρεθύµνης www.rethymnohotels.gr/ , απολαύστε το βραβευµένο κρητική κουζίνα διατροφή στα εστιατόρια που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο του Ρεθύµνου και αναζητήστε και απολαύστε τα καλύτερα εποχιακά τοπικά προϊόντα.  Επισκεφθείτε τα τοπικά οινοποιεία και τυροκοµεία µε οργανωµένες ξεναγήσεις και επισκέψεις γευσιγνωσίας και συνδυάστε τις µε επισκέψεις για να ανακαλύψετε κρυµµένα µονοπάτια, για να αφουγκραστείτε τον παλµό της αυθεντικής Κρήτης, την αλήθεια των ανθρώπων της, την ασύγκριτη φυσική οµορφιά της και τον πλούτο της κρητικής Γης που τροφοδοτεί τη γαστρονοµική παράδοση του νησιού, και γίνετε ζωντανό µέρος του πολιτισµού του , µέσα από τις εκδροµές που διοργανώνονται από Σωµατείο Ξεναγών Κρήτης www.cretanguides.gr.
 Ενηµερωθείτε για τις πολλαπλές δυνατότητες γνωριµίας σας µε την Κρήτη των Γεύσεων, των αρωµάτων και του Πολιτισµού από το www.cretandietfestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου