Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Κάτω Ζάκρος
Η Κάτω Ζάκρος είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός, με μια υπέροχη, γαλήνια παραλία με ψιλό βότσαλο, καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά και υπέροχο βυθό, κατάλληλο για εξερεύνηση Η Κάτω Ζάκρος είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός, με μια υπέροχη, γαλήνια παραλία με ψιλό βότσαλο, καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά και υπέροχο βυθό, κατάλληλο για εξερεύνηση
Η Κάτω Ζάκρος απέχει 107 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο και 40 χλμ. περίπου από τη Σητεία. Πρόκειται για έναν παραθαλάσσιο, μικρό οικισμό, με μια υπέροχη, γαλήνια παραλία με ψιλό βότσαλο, καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά και υπέροχο βυθό, κατάλληλο για εξερεύνηση.


                                                                       
Αποτέλεσμα εικόνας για παραλια καρουμεςΠαραλία Καρούμες
Η Χιόνα είναι μια μεγάλη, πανέμορφη, μη οργανωμένη παραλία, με άμμο, ρηχά, καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά και αρκετά αρμυρίκια για σκιάΗ παραλία Καρούμες απέχει 110 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο, 30 χλμ. από τη Σητεία και βρίσκεται στην έξοδο του φαραγγιού των Χοχλακιών. Πρόκειται για μια όμορφη, ήρεμη παραλία, με άμμοψιλό χαλίκι και πεντακάθαρα,κρυστάλλινα νερά που βαθαίνουν απότομα, ιδανική για μπάνιο αλλά και για υποβρύχια εξερεύνηση.



Παραλία Χιόνα
Η ήσυχη παραλία της Χιόνας απέχει 91 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο, 21 χλμ. από τη Σητεία και μόλις 3χλμ. περίπου από το Παλαίκαστρο. Η τοποθεσία γύρω από τη Χιόνα είναι κατάφυτη με ελαιώνες. Πρόκειται για μια μεγάλη, πανέμορφη, μη οργανωμένη παραλία, με άμμο, ρηχά.







Το διάσημο Βάι με το φοινικόδασος και την υπέροχη παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά και την ψιλή άμμο είναι ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς της Κρήτης


Παραλία Βάι
Το διάσημο Βάι με την υπέροχη παραλία και τοφοινικόδασος απέχει 94 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 24 χλμ. περίπου από τη Σητεία και 5 χλμ. περίπου από το Παλαίκαστρο. Κάθε χρόνο συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος επισκεπτών, καθώς πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Κρήτη.






Παραλίες Ιτάνου
Η νοτιότερη από τις τρεις υπέροχες παραλίες της Ιτάνου, είναι μια ήσυχη, μη οργανωμένη παραλία με ψιλή άμμο, πεντακάθαρα νερά που περιστοιχίζεται από λίγους φοίνικεςΔίπλα στην αρχαία πόλη της Ιτάνου απλώνονταιτρεις πανέμορφες παραλίες, σε μια περιοχή που ενδείκνυται για χαλάρωση, ψάρεμα καικαταδύσεις. Οι παραλίες της Ιτάνου απέχουν 96 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 26 χλμ. από τη Σητεία και 9 χλμ. περίπου από το Παλαίκαστρο.










Ακρωτήριο Σίδερο
Ακρωτήριο Σίδερο
Η παραλία Τέντας βρίσκεται στο ακρωτήριο Σίδερο, το βορειοανατολικότερο άκρο της Κρήτης σε ένα τραχύ και άγριο τοπίο. Απέχει 33 χλμ. περίπου από τη Σητεία, 15 χλμ. περίπου από το Παλαίκαστρο και βρίσκεται σε έναν μικρό κόλπο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου