Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΠΑΡΑΛΙΕΣ


10.Αγία Ρουμέλη

Ακριβώς μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό, η βοτσαλωτή παραλία της Αγίας Ρουμέλης βρίσκεται 56 χλμ. νότια των Χανίων, ακριβώς στην έξοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς και στο μέσο ενός ανοικτού κόλπου. Είναι καλά οργανωμένη και προσφέρει πολλές επιλογές σε διαμονή ή φαγητό, αλλά και... μια δροσερή βουτιά στους εξαντλημένους περιπατητές του φαραγγιού. Highlight: Ακολούθησε το μονοπάτι Ε4 για μια 30λεπτη πορεία ως το ναό του Αγ. Παύλου, που χρονολογείται στον 10ο αι., και η αχανής παραλία κάτω από το πυκνό κεδρόδασος με τα τιρκουάζ νερά θα σε μαγέψει.


9.Γραμμένο
grammanoΤέσσερα χιλιόμετρα δυτικά από την Παλιόχωρα βρίσκεται το Γραμμένο, η όμορφη χερσόνησος με τους κέδρους και τις παραλίες. Η μια παραλία είναι με ψιλά βότσαλα και απλώνεται δυτικά, ενώ στην ανατολική πλευρά βρίσκεται μια παραλία με άμμο, αλλά και 2-3 μικρά κολπάκια ανάμεσα στους κέδρους πάνω στη χερσόνησο του Γραμμένου.

Αποτέλεσμα εικόνας για σουγια χανια


8.Σούγια
Υπέροχη, εκτεταμένη παραλία, στο τέλος μιας φανταστικής διαδρομής στους νότιους πρόποδες των Λευκών Ορέων, 67 χλμ. από τα Χανιά. Βαθιά, πεντακάθαρα νερά που χαρακτηρίζονται από την εναλλαγή άμμου και ψιλού βότσαλου. Έχεις τη δυνατότητα να επισκεφθείς την αρχαία πόλη της Λισσού, ανεβαίνοντας σε ένα καΐκι που σε πάει απέναντι. Highlight: Σε μια απομακρυσμένη μεριά της παραλίας υπάρχει μια «off the record» γωνιά γυμνιστών.





7.Δικτύννα
Συνήθως έχει λίγους -κυρίως τολμηρούς- επισκέπτες, εξαιτίας του δύσβατου και απότομου χωματόδρομου, η διάβαση του οποίου διαρκεί 45 λεπτά. Θα τη βρεις σε απόσταση 20 χλμ. από την πόλη των Χανίων, εκεί όπου χιλιάδες χρόνια πριν βρισκόταν το ομώνυμο ιερό, λείψανα του οποίου μπορείς να θαυμάσεις ακόμα. Τοπίο άγριας ομορφιάς που σίγουρα θα σε υποβάλει. Highlight: Tα βαθιά νερά με την άμμο και τα βότσαλα θα μαγέψουν τους κολυμβητές αλλά και τους δύτες.



6.Λουτρό
ΛουτρόΗ μικρή παραλία μπροστά από το Λουτρό και η μεγαλύτερη παραλία αμέσως μετά το ανατολικό άκρο του χωριού, που ονομάζεται Κέραμος, είναι μια πολύ καλή επιλογή, ειδικά όταν από ο νοτιάς είναι ισχυρός. Οι παραλίες είναι με βότσαλο, καλά οργανωμένες και το νερό είναι πάντα ήρεμο και έχει ένα καταπληκτικό βαθύ μπλε και πράσινο χρώμα. Αν σας αρέσει η μάσκα, δεν αποκλείεται να δείτε
 τους συχνούς επισκέπτες της παραλίας, τις θαλάσσιες χελώνες Καρέτα.




5.Κεδρόδασος
Νότια του Ελαφονησίου, υπάρχει μια άλλη περιοχή άγριας, εξωτικής ομορφιάς, το Κεδρόδασος. Η πρόσβαση στο Κεδρόδασος γίνεται είτε οδικώς (μέχρι ενός σημείου) μέσω ενός χωματόδρομου που περνάει μέσα από τα θερμοκήπια της περιοχής, είτε με τα πόδια, ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4 από την παραλία του Ελαφονησίου. Αμμόλοφοι με λευκή άμμο και ένα δάσος από υπεραιωνόβιους κέδρους καλύπτουν όλη την περιοχή του Κεδρόδασους. Η κεντρική παραλία έχει αμμουδιά και κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά, ενώ κατά μήκος της παράκτιας διαδρομής από το Κεδρόδασος ως το Ελαφονήσι υπάρχουν και μικρότερα ερημικά κολπάκια.





4.Γιαλισκάρι
Το Γιαλισκάρι βρίσκεται 4km ανατολικά της Παλαιόχωρας και 80km νότια από τα Χανιά. Αποτελούν τις ανατολικότερες παραλίες του παραλιακού μετώπου της Παλαιόχωρας, μήκους 18km.Είναι ουσιαστικά ένα σύμπλεγμα τριών ήρεμων παραλιών. Οι δύο παραλίες στα δυτικά βρίσκονται στις δύο μεριές μιας χερσονήσου που προχωρά μέσα στη θάλασσα. Οι παραλίες κοιτούν δυτικά και ανατολικά αντίστοιχα. Έχουν ψιλό βότσαλο, βαθειά υπέροχα νερά, ενώ παρέχονται και ομπρέλες.




3.Μπάλος
Η διάσημη λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται περίπου 56km βορειοδυτικά των Χανίων και 17km βορειοδυτικά της Κισσάμου. Είναι μια ρηχή αμμουδερή παραλία που σχηματίζεται ανάμεσα στο Ακρωτήριο της Γραμβούσας και το μικρότερο ακρωτήριο Τηγάνι. Ο Μπάλος αποτελεί σίγουρα την πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Κρήτης, ένα πολύ αγαπημένο θέμα όλων των τουριστικών οδηγών της Ελλάδας.  Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και ο Κάρολος με την Νταιάνα είχαν έρθει εδώ με το ιδιωτικό τους γιώτ αρκετά χρόνια πριν.










2.Φαλάσσαρνα
Τα Φαλάσαρνα βρίσκονται στη δυτική ακτή της Κρήτης. Στα Φαλάσαρνα υπάρχει μικρός οικισμός που διαθέτει μια από τις πιο γνωστές παραλίες του νομού Χανίων και της Κρήτης, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό τουριστών κάθε καλοκαίρι. Τα Φαλάσαρνα αποτελούν σήμερα έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς στην Κρήτη, τόσο για τις παραλίες τους, το φανταστικό ηλιοβασίλεμα, όσο και για λόγους οικολογικού ενδιαφέροντος. Τα Φαλάσαρνα έχουν ενταχθεί στο σχέδιο Natura 2000, λόγω της ποικιλίας χλωρίδα και πανίδας στην περιοχή, αλλά και λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.












1.Ελαφονήσι
Το Ελαφονήσι είναι ένα μικρό νησάκι στην νοτιοδυτική πλευρά της Κρήτης στο νομό Χανίων. Στο νησί μπορεί να φτάσει κανείς περπατώντας καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στις ακτές και τα νερά είναι αρκετά ρηχά, κυρίως το καλοκαίρι. Το νησί αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ενώ προστατεύεται από τη συνθήκη Natura 2000, λόγω του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος.Η άμμος στο Ελαφονήσι είναι λευκή, αλλά σε πολλά σημεία έχει μια ροζ απόχρωση από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια που περιέχει. Τα νερά είναι διάφανα και με το γαλαζοπράσινο χρώμα τους θα σας θυμίσουν εξωτικό παράδεισο.Στον δρόμο θα συναντήσετε το μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας που ξεχωρίζει από μακριά όντας κατάλευκο και κτισμένο ψηλά πάνω σε ένα μεγάλο βράχο. Ανηφορίστε για ένα ευλαβικό προσκύνημα στο ιστορικό αυτό μοναστήρι και αναζητήστε το χρυσό σκαλοπάτι, που όπως λέει ο μύθος, μόνο οι πραγματικά πιστοί το βλέπουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου